За седми път в Балчик ще се проведе международният хоров фестивал "Черноморски звуци"

Международният хоров фестивал "Черноморски звуци" открива културната програма на летния туристически сезон в Балчик.

За седми път в Балчик ще се проведе международният хоров фестивал "Черноморски звуци"

За седма поредна година международният хоров фестивал "Черноморски звуци" открива летния туристически сезон в Балчик в първата седмица на месец юни. Фестивалът ще се проведе от 7 до 11 юни.

Тазгодишното издание е под патронажа на Министерство на културата и кмета на Балчик Николай Ангелов и се финансира от Oбщина Балчик.

Организатори са сдружение "Музикален свят - Балчик" и смесен хор "Черноморски звуци", в партньорство с десетки културни организации и творчески съюзи.



"Един от най-известните словенски композитори и приятел на фестивала Амброж Чопи посвещава химн на фестивала "Черноморски звуци" – песента "Sing a song", сподели с особено вълнение артистичният директор на фестивала Валентина Георгиева. Световната премиера ще бъде на 10 юни в изпълнение на повече от 600 певци.

За първи път организационният комитет ще раздаде парични премии на победителите в отделните категории в размер на 2500 евро.

Ще участват 23 хорови състава от 10 европейски държави - България, Швеция, Литва, Украйна, Чехия, Македония, Гърция, Румъния, а за първи път - Естония и Русия. Входът за всички концерти е свободен.