Филм за Тюленово гостува в Добрич

Прожекцията на документалния филм "Тюленово - бряг под небето" в Добрич ще бъде в кукления театър на 6 юни, от 18.30 часа. Предвидена е и кратка беседа с екипа, реализирал филма.
<iframe width="600" height="338" src="https://www.youtube.com/embed/PigAWlrmkcY?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Филм за Тюленово гостува в Добрич

"Тюленово - бряг под небето" е дело на Емил Пенчев - камера, монтаж, осветление, звук, фотографии и Мариан Желев - продуцент, режисьор на монтажа, глас зад кадър, организатор на Тюленово арт-фест.



Всички материали, използвани в документалния филм, са заснети и записани по време на Тюленово арт-фест 2016

Входът за прожекцията е 6 лв. Приходите ще се използват са за подпомагане дейността на фондация "Начело", реализирала филма и задвижваща Тюленово арт-фест.

За резервации и билети: tulenovo.art@abv.bg или на телефон 0887 371953, както и на място преди прожекцията.

"В който и джоб да бръкна, мога да изкарам различна история за Тюленово. Голяма част от тези истории – сега ми прави впечатление – са започнали да се вливат една в друга. Сигурно на стари години всички ще станат едно цяло и аз ще съм щастлив, че с тях ще ме изпитват пред портите небесни. Не че няма какво друго да разкажа. Но когато заговоря за Тюленово, кръвта ми започва да кипи, да ври - досущ като вълните под скалите, които за тези години рядко съм виждал в покой. И навярно заради това мястото привлича все луди глави и тук-таме по някой предпазлив фотограф, който бърза да снима и след това да отиде на сигурен терен. Но точно една история няма как да я пропусна..." - откъс от разказа "Буря в Тюленово" от сборника "На бял свят - добри истории" на Мариан Желев.