Добрич празнува 24 май (+снимки)

Празникът в чест на българската просвета, култура и славянската писменост започна с поднасяне на венци на паметника на Св. Св. Кирил и Методий от кметския екип и официалните гости.

Добрич празнува 24 май (+снимки)




На тържеството присъстрваха д-р Емилия Баева - Зам.-кмет "Хуманитарни дейности", народните представители Живко Мартинов, Йордан Йорданов, Красимир Янков, Даниел Петков, д-р Хасан Адемов, Иво Пенчев - председател на Общински съвет гр. Добрич,Ивелина Илиева и Красимир Николов - зам. областни управители на Област Добрич, общински съветници и членове на кметския екип, почетни граждани на Добрич, ръководители и представители на политически партии и движения, на обществени организации и културни и образователни институти, гости от Констанца, Румъния и граждани.


Тържествено слово по повод празника на българската просвета и култура изнесе д-р Емилия Баева - Зам.-кмет "Хуманитарни дейности".


Гергана Тодорова от СУ "Св. св. Килил и Методий" поздрави всички присъстващи с изключително емоционално изпълнение на стихотворението "Аз съм българче".


Проведе се и традиционното шествие на училища, детски градини и културни учреждения.