Пуснаха шофьора на "Ентуртранс" срещу 5 хиляди лева

Шофьорът на злополучния автобус, който катастрофира на 15 юни на магистрала "Тракия", бе освободен срещу парична гаранция от 5 хил. лв. На всички пострадали при катастрофата ще бъдат направени възстановителни операции. Здравното министерство е обещало на болница "Св. Георги" да достави специални флуидни легла.

Пуснаха шофьора на "Ентуртранс" срещу 5 хиляди лева
Освободиха под парична гаранция шофьора на автобуса, който катастрофира и уби 8 души на магистрала "Тракия" на 15 юни, съобщиха от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Светослав Димитров е пуснат срещу 5 хиляди лева. Наложена му е забрана да напуска страната, а парите трябва да се депозират в едноседмичен срок.

Прокуратурата е преценила, че не съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Взето е предвид, че Димитров не е осъждан и има постоянен адрес, а размерът на гаранцията е съобразен с имущественото му положение.

По делото към настоящия момент са разпитани множество свидетели, извършени са няколко огледа на местопроизшествието и автобуса, иззет като веществено доказателство. Назначени са експертизи и са изискани относими документи.

На всички пострадали при инцидента на автомагистрала „Тракия” ще им бъдат направени възстановителни операции, пък съобщиха от университетска болница "Св. Георги".

В момента всички пациенти са в добро и стабилно състояние, с изключение на 46-годишната Албена Самуилова от Бургас, която е в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия (КАРИТ). Лекарите не се наемат с прогнози за състоянието й, тъй като са възможни сериозни усложнения.

Болницата поема разходите за всички операции, няма да се налага те да плащат нищо, категорични са лекарите. Лечението на пациентката в КАРИТ струва 1500 лева на ден, а касата дава само 700 лева, разликата доплаща лечебното заведение.

Министърът на здравеопазването Стефан Константинов пък е обещал да осигури специални флуидни легла, за да бъдат поставени в тях всички ранени с цел по-бързото им възстановяване. В пловдивската болница не разполагат с такива.