Добруджа и Локо Варна играят финал в събота в Добрич

Жълто-зелените излизат за победа, с която ще изравнят резултата в серията.

Добруджа и Локо Варна играят финал в събота в Добрич

Вторият мач от финалния плейоф в мъжката А хандбална група между Добруджа и Локомотив (Варна) е в събота, 20 май, от 16.00 часа в зала "Русалка" в Добрич. Входът за зрителите е свободен.




Форматът на серията е 2 от 3. Локомотив спечели първия мач във Варна. Ако Добруджа победи в събота, ще се стигне до решителен трети мач. Той ще бъде във Варна, заради по-предното класиране на Локомотив през редовния сезон.

Целта ни е да спечелим и да изравни резултата в серията, заяви Георги Андреев - президент и треньор на Добруджа. Той призова феновете отново да напълнят залата и да подкрепят отбора.

Единственият хандбалист, който пропуска финала поради контузия е Антон Петров. Всички останали състезатели на Добруджа са здрави и тренират пълноценно за предстоящия мач.

Добруджа за седми път в историята на клуба играе на финал в мъжкото хандбално първенство на България. Отборът от Добрич е двукратен шампион, 4 пъти спечели сребърните медали, а също така на 3 пъти се окичи с бронза през последните 10 години.