С много слънце и настроение завърши „Заедно за Европа“ в област Добрич

Над 80 ученици от 5 до 7 клас се включиха в заключителното събитие на Националната кампания „Заедно за Европа“, което се проведе в градски парк „Свети Георги“ град Добрич, реновиран със средства от ЕФРР. То включваше две прояви: спортно-образователна надпревара между осем училища от област Добрич и стрийт-арт рисуване на стълби „Цветовете на Европа в Добрич“ от талантливи деца при ателие „Стела и Дара“.

С много слънце и настроение завърши „Заедно за Европа“ в област Добрич



Всички участници активно се включиха и забавляваха по време на двете прояви. Общо шест бяха спортно-образователните игри по време на които всички отбори демонстрираха умения, знания свързани с Европа, амбиция за победа и спортен хъс. Победители в надпреварата бяха: СУ „Димитър Талев“, гр. Добрич - 1 място, ОУ „Христо Смирненски“ град Генерал Тошево – 2 място, СУ „Йордан Йовков“ град Тервел – 3 място. Отборите бяха отличени с грамоти, всички получиха тениски и раница с логото на центъра, а първите три отбора заслужено получиха торти и рекламни материали, осигурени от ОИЦ-Добрич. 


В периода на кампанията екипът на Областен информационен център – Добрич проведе няколко инициативи: конкурс за рисунка и фотография „Европа през моите очи“, два „Дни на отворени врати“ в Добрич и Балчик, подбра и записани четири успешни житейски истории, повлияни от финансирани по ЕСФ проекти.  

Всички тези събития имаха за основна цел популяризиране на три важни годишнини: 60 години Европейски социален фонд, 10 години на България в ЕС и 6 години съществуване на мрежата от Областни информационни центрове в България. Мнението на участниците в кампанията е че именно работата по европейски проекти осигурява повече нови възможности, положителното въздействие и добро развитие за бенефициентите

В събитията в рамките на „Заедно за Европа“ се включиха близо 500 участници от област Добрич и бяха популяризирани и представени близо 40 проекта.