Община Добрич кани гражданите да се включат в Световния ден на предизвикателството

Община Добрич съвместно с ОП „Спортни имоти“ организира на 17 май от 10.00 ч. в СК „Простор“ отбелязването на Световния ден на предизвикателството.

Община Добрич кани гражданите да се включат в Световния ден на предизвикателството

Световният ден на предизвикателството е най-голямата проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ /ТАФИСА/, която се провежда ежегодно от 1983 г. през м. май в над 100 страни на всички континенти.



В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР“ на Българска асоциация „Спорт за всички“ и е посветено на 17 май – Ден на българския спорт.

Стартът на проявата в Добрич ще бъде даден в 10.00 ч. пред СЗ „Добротица“. Всички желаещи, ще изминат маршрут за пешеходен туризъм по алеите на СК „Простор“, достъпен за всички, независимо от пол и възраст.

Инициативата няма състезателен характер, а цели в този ден всички да се включат в спортно занимание или конкретна физическа активност поне 15 минути без прекъсване.

За участниците в спортния празник, в който няма победители и победени е предвидена томбола, в която с предварително попълнен талон може да участва всеки. Наградите – тениски и спортни пособия са осигурени от Българска асоциация „Спорт за всички“ и Община Добрич.