Добричка фондация ще изгради оранжерия, в която ще работят хора с интелектуални затруднения

Добричката фондация „Св. Николай Чудотворец” започва реализиране на идеята си за създаване на социално предприятие – оранжерия, в която ще имат възможност да работят хора с интелектуални затруднения от Дневния център за възрастни с увреждания и от Защитените жилища.

Добричка фондация ще изгради оранжерия, в която ще работят хора с интелектуални затруднения

За построяването на парника ще са нужни 15 хиляди лева и тяхното събиране вече е започнало, съобщи председателят на УС на фондацията Мария Методиева.





Теренът, на който ще бъде изградена оранжерията се намира по бул. Русия, зад магзин ЛИДЛ. Мястото не е избрано случайно, то се намира в близост и до Дневния център за възрастни с увреждания и за потребителте ще е много удобно да се грижат за зеленчуците между дейностите и услугите, които посещават.


Очаква се до една година предприятието да заработи.


Потребители на Дневния център споделиха, че много харесват идеята с огромен ентусиазъм разказаха как ще засадят зеленчуци  в оранжерията и ще се грижат за тях


Старта на събирането на средвата за осъществяване на идеята ще бъде сложен с благотворителен бал, който ще се състои на 12 май от 19 часа в ресторант „Резиденция”. Покани на стойност 60 лева бяха предложени на общинските съветници на Общини Добрич и Добричка по време на ежемесечните им заседания.