Петокласници от СУ „Славейков“ се гордеят с професията на своите родители

Поредна инициатива, свързана с професии проведоха консултанти от Център за кариерно ориентиране - гр. Добрич с учениците от пилотния V-б клас в СУ „П.Р.Славейков".

Петокласници от СУ „Славейков“ се гордеят с професията на своите родители

„Гордея се с професията на моите родители“ - бе темата на дискусията, която се проведе в Клуб „Кариера“ на училището.





Специални гости бяха родители на ученици от класа – Стефан Станев, управител на ресторант „Мечока Бен“ и Ралица Стефанова – счетоводител на частна практика. Те разказаха за своите професии, разкриха тънкостите при тяхното упражняване, проблемните ситуации и начините за справяне с тях. Споделиха , кои са мотивите да останат в България, въпреки трудностите, с които се сблъскват и дадоха ценни съвети на учениците.


„Парите не са най-важното нещо в живота. Те идват, след като си положил усилия и упражняваш професията с любов“ – сподели в г-н Станев.

Консултантите бяха подготвили ролева игра „Ключът към трите най-важни неща, които правят човека щастлив“. Учениците се включиха с ентусиазъм в играта и сами откриха трите ключа към щастието – „семейство“, „дом“, „работа“.


Център за кариерно ориентиране гр.Добрич работи по проект на МОН “Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, финансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.