Поход „Безсмъртният полк“ се проведе в Добрич

България за втори път се включи в световното движение „Безсмъртният полк”.

Поход „Безсмъртният полк“ се проведе в Добрич

37 български града отбелязаха 9 май с портрети на българи и руснаци – герои от антифашистката епопея. Добрич за втора година е част от инициативата.




За втора година в Добрич се проведе акцията „Безсмъртният полк“, с която се отбелязва Деня на победата над фашизма. Инициативата в Русия се провежда от 10 години.

„В тази акция всяка година се включват все повече хора, тя показва, че подвигът на загиналите войни се помни.", заяви Константин Черкасов – депутат Томовски общински съвет: 


Участниците носеха портрети на свои близки загинали в борбата срещу фашизма.

Черкасов: „Моят портрет е на родственик на генерал- майор от авиацията, участвал впървото бомбандиране на Берлин през 1941 година.

Сред участниците беше Недка Георгиева с портрет на добричлията Димитър Христов: „Заминава за фронта, оставя жена с 2 деца, била бременна и от 00:50 уважавам и почитам паметта на загиналите войници дали живота си за България.


Все повече стават участниците в инициативата всяка година. През 2016 година в нея се включиха 16 града в страната и около 20 000 души. Днес тя се проведе в 37 населени места, а участниците бяха двойно повече. В Добрич те бяха около 200 души.