Пореден успех за учениците от ПГ по земеделие Генерал Тошево

В Национално състезание „Млад фермер“ 2017 г., което се проведе на 26.04 – 28.04.2017 г. в град Нова Загора, организирано от Министерство на образованието и науката и Аграрен университет – Пловдив, , взеха участие отборите от 17 – те най-добри професионални гимназии от цялата страната, които са класирани на Регионалните състезания „Млад Фермер“/Северна и Южна България/.

Пореден успех за учениците от ПГ по земеделие Генерал Тошево

В продължение на два дни учениците демонстрираха придобитите практически знания и компетенции. В оспорвано съревнование нашата ученичка Пламена Николова 11″ а“ завоюва бронзов медал в модул „Животновъдство“.



В отборното класиране ПГ по земеделие с отбор: Пламена Николова – „Животновъдство“, Атанас Димитров – “ Механизация на селското стопанство“ и Ивелин Харчев – „Растениевъдство“ със своето достойно представяне класираха гимназията сред петте най-добри в страната.

На директора на гимназията ни г-жа Кристияна Иванова , бе връчена грамота за принос в професионалното образование от министъра на МОН. Това бе най-високото признание за Професионална гимназия по земеделие „Т. Рачински“ за това, че в него работят амбициозни специалисти, които с любов и увереност обучават своите ученици .

ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ – за пореден път доказа че в нея се обучават най-добрите млади хора не само в общината , но и в страната.