Добруджа ще опита да се класира на финал още в Габрово

Вторият мач от 1/2-финалния плейоф между жълто-зелените и Чардафон е утре. Отборът от Добрич спечели първия и при нов успех ще играе за титлата.

Добруджа ще опита да се класира на финал още в Габрово

Във втори мач от 1/2-финалните плейофи в мъжката А хандбална група Добруджа гостува на Чардафон (Габрово) утре, събота, от 14.00 часа. Първият бе в Добрич, като домакините спечелиха с 32:23. Форматът на серията е 2 от 3. При победа за Добруджа утре, отборът ще се класира за седми път в своята история на финал. Ако се стигне до решителен трети мач, той ще бъде в Добрич, заради по-предното класиране на жълто-зелените през редовния сезон.



Очаква ни труден мач, защото Чардафон разполага с много солиден състав, в Габрово ще бъде много по-трудно отколкото в Добрич, отбеляза Георги Андреев - президент и треньор на Добруджа. Ще се опитаме да приключим серията още в Габрово, като за целта трябва да повторим играта от мача в Добрич, добави той.

Единственият хандбалист на Добруджа, който пропуска гостуването на Чардафон, е пивотът Антон Петров, който се възстановява след получено комоцио на мача с Осъм в Ловеч.

Единият финалист в първенството вече е известен - Локомотив (Варна) победи на два пъти Пирин (Гоце Делчев) в другия 1/2-финал.