Футболистите на ФСГ "Васил Левски" - първи на Североизток, класираха се за държавните финали

За трета поредна година Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" - Добрич влезе в голямата шестица на България на училищното първенство по футбол на страната при най-големите. Цветан Данаилов, Кристиян Димитров, Емо Ангелов и Кристиан Георгиев се разписаха днес за икономистите.

Футболистите на ФСГ "Васил Левски" - първи на Североизток, класираха се за държавните финали

В решителен мач за класиране на държаните финали на ученическото първенство по футбол на България за 11-12 клас ФСГ "Васил Левски" победи ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" - Русе с 4:2. Срещата се игра днес на стадиона с изкуствена тревна настилка в Добрич и противопостави зоналните първенци на Североизток. ФСГ "Васил Левски" достигна до този мач, след като стана шампион на града, на областта и на зоната, включваща регионите Добрич, Шумен и Варна.



Още до почивката икономистите на практика си бяха осигурили класирането за финалите. След първото полувреме отборът от Добрич водеше с 3:0. Цветан Данаилов откри резултата, Кристиян Димитров покачи на 2:0, а с много красив гол Емо Ангелов направи преднината на своя отбор класическа. Електротехниците от Русе върнаха един гол след почивката, но Кристиан Георгиев се разписа за 4:1 и подпечата победата на добричлии. В последната минута с гол от дузпа за ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" бе оформено крайното 4:2 за ФСГ "Васил Левски".

Така отборът, воден от треньора Емил Михайлов, се класира за държавните финали. Шестте най-добри училищни отбора в България за 11-12 клас ще си оспорват титлата и медалите през следващата седмица в Разград, в периода 11-14 май. Това ще бъде трето поредно участие за ФСГ "Васил Левски" на държавните финали по футбол в тази възрастова група, като при предишните две икономистите от Добрич спечелиха сребърните отличия.