"Градинка с професии" разцъфтя в училището в Дончево

Консултанти от ЦКО - гр.Добрич проведоха поредица от дейности по кариерно ориентиране с учениците от ОУ "Св. Св.Кирил и Методий" в с.Дончево, община Добричка.

"Градинка с професии" разцъфтя в училището в Дончево



Какъв е работният ден на хората с професия учител, пилот, фризьор, дизайнер, IT специалист, счетоводител, фермер, спортист и други разказваха учениците от пети и шести клас. Те попълваха в листенцата на "Цветните професии" качествата, които са  нужни на човек, за да ги упражнява и да е добър в нея. Консултантите бяха подготвили за тях подарък - визитки, и петокласниците и шестокласниците получиха първи познания за своето себепредставяне.


Пред учениците от седми и осми клас бе представен националният портал за кариерно ориентиране, създаден от МОН и информацията, която  той предлага. Всички ученици се регистрираха в него и попълниха въпросници, като сами изследваха своите интереси и способности, осъзнавайки, че това ще им бъде от помощ при предстоящия избор на професия и училище.


Център за кариерно ориентиране - гр. Добрич работи по проект на МОН "Система за кариерно ориентиране в училищното образование" на ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", финансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.