Децата от ДГ "Звездица" посадиха дръвчета по повод Международния ден на земята

По повод 22 април - Международния ден на земята Целодневна детска градина 23 "Звездица" организира празник за децата и техните родители.

Децата от ДГ "Звездица" посадиха дръвчета по повод Международния ден на земята



Празникът премина под надслов "Земята е наш дом" и включваше различни инициативи свързани със защитата и опазването на природата. Целта на празника е да се възпита у децата любов към природата и да се научат да се грижат за нея и да я пазят.


Специални гости на празникът бяха Д-р Емилия Баева - Зам.-кмет "Хуманитарни дейности" и Виолета Божилова - директор на 27-ма детска градина "Славейче". Д-р Баева поздрави колектива на детската градина за инициативата и се обърна към децата с думите: "Пазете природата, учете се да я обичате, така както тя ще ви обича и ще ви отговаря в добро. На любов се отговаря с любов!"


Децата от група "Облаче" поздравиха гостите на празника със стихчета и песни посветени на Деня на земята.


Най малките участници - първа група "Мики маус" представиха първото за сезона еко модно ревю. Децата дефилираха в костюми направени изцяло от рециклируеми отпадъци.


Група "Бонбон" спликираха кръглото като бонбон земно кълбо, което ни дава живот и блага, слънцето, без което не можем рисуваха децата от група "Слънчо", а група "Дъга" избагриха красивата дъга в седемте й цвята. Цъфналите дръвчета, зелените треви и нежните цветя оживяха в рисунките на децата от група "Детелина".


Родителите заедно с децата написаха и залепиха обещания към планетата Земя на нарисувани дръвчета , които ще бъдат поставени пред всяка група, за да напомнят на децата да изпълнят обещаното.


В края на празника децата от всички групи посадиха 12 дръвчета, предоставени от общинския разсадник  и обещаха да се грижат за тях с много любов.