Десетокласници от СУ „Славейков“ се подготвят за успешна кариера

„Професия и кариера“ бе темата на филма, който бе презентиран от ЦКО-гр.Добрич пред учениците от пилотната 10-а паралелка в Клуб „Кариера“ на СУ „П.Р.Славейков“.

Десетокласници от СУ „Славейков“ се подготвят за успешна кариера



След тематичния филм, който гимназистите изгледаха, консултантите ги провокираха към дискусия за това, какво е общото и различното в понятията професия и кариера, кои са етапите на кариерното развитие, през които преминава човек, за да открие своите възможности за професионална реализация, каква е ролята и на „неквалифицирания труд“. Някои от учениците споделиха своя досегашен трудов опит, като добавиха, че той им е дал практически знания, социални умения и полезни контакти.


Десетокласниците направиха себеоценка на своите интереси, умения, ценности и професионални цели, представяйки своите собствени „визитки“. В края на обучението консултантите ги насочиха към анализиране на своите потенциални възможности и добра себеоценка, като път към успешен избор на професия и кариера.


Център за кариерно ориентиране - гр.Добрич работи по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.