Шофьорът на автобуса остава в ареста за 72 часа

43-годишният Светослав Димитров - оцелелият шофьор на автобуса-убиец, остава в ареста. Мярката му е удължена на 72 часа, съобщи за BNews говорителят на ОД на МВР в Пловдив Бригита Декало. Първоначално водачът бе задържан за 24 часа. Трагедията е прехвърлена за разследване на Окръжната следствена служба в Града на тепетата.

Шофьорът на автобуса остава в ареста за 72 часа
В ареста за 72 часа остава шофьорът на автобуса, който погреба 8 души и рани други 22 при жестока катастрофа на магистрала "Тракия", съобщи за BNews говорителят на областната дирекция на вътрешните работи в Пловдив Бригита Декало. Случаят оттук-нататък е разпореден на Окръжна следствена служба в Града на тепетата.
 
Първоначално 43-годишният Светослав Димитров бе задържан за 24 часа. Очакват го от 5 до 15 години затвор, ако срещу него бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост. Самият шофьор вчера не признаваше да има вина за катастрофата, защото, по думите му пред управителя на бургаския офис на "Ентуртранс" Николай Точев, е чул трясък отзад на автобуса, докато карал, след което возилото започнало да поднася по магистралата.

От Окръжната прокуратура в Пловдив все още няма потвърждение за наложената мярка на Светослав Димитров. Не се съобщава и за трета версия извън вече познатите, по които се работи от вчера - човешка грешка или техническа неизправност. Това трябва да докаже назначената автотехническа експертиза.

Междувременно министърът на транспорта още снощи освободи ръководството на Държавната автомобилна инспекция в столицата, както и шефовете й в клона в Бургас заради редица нарушения, а във въздуха остана да виси съмнението за корупция сред контрольорите заради допуснатия от тях факт автобус на фирма, обявена в несъстоятелност, да продължава да осъществява курсове.