Добруджа има нов спортен директор

Целта ми е да върнем Добруджа на мястото, което заслужава и на което е била, да се върне уважението към клуб с традиции и много успехи, заяви Николай Златев.

Добруджа има нов спортен директор

С решение на Управителния съвет на ФК Добруджа клубът отново има спортен директор. След изпадането от Б група, през последните месеци в отбора нямаше специалист на тази позиция. Новият спортен директор на Добруджа е Николай Златев. Той има 20-годишен опит в сферата на спортния туризъм, работил е 5 години в международния и административен отдел на "Спартак" - Варна по времето на Николай Ишков, когато отборът беше фактор в А група, 7 години е бил спортен директор на КК Албена, година и половина е бил директор на "Спорт Палас" - Варна. В момента развива собствен бизнес - хотел и туроператорска фирма, която се занимава предимно със спортен туризъм. Приех с радост поканата на председателя на УС на клуба Николай Милков, на кмета Йордан Йорданов и на общински съветници, сподели Николай Златев. И двамата с Милков имаме достатъчно печеливш бизнес, за да разчитаме на ФК Добруджа да ни издържа, тук сме, защото искаме да помогнем с нашите знания и опит, заяви спортният директор на клуба. Николай Милков и Николай Златев са работили в екип 15 години на най-високо ниво, организирайки спортни събития в региона съвместно с БФС и УЕФА.



Основната цел е да върнем Добруджа на мястото, което заслужава и на което е била, да си върнем уважението на всички, които идват на стадион "Дружба", заяви новият спортен директор. Най-тъжното в момента е броят на публиката, отбеляза той. Затова сред приоритетите е връщането на зрителите на стадион "Дружба". Призовавам феновете в Добрич да подкрепят отбора си и да вярват в него, апелира Николай Златев. Той се надява скоро Добруджа отново да играе пред 2-3 хиляди зрители, а при дербита и пред 5-6 хиляди.

Ще се обърне много сериозно внимание на детско-юношеската школа, обеща Николай Златев. Тя трябва да стане тил на мъжкия отбор, след 5-6 години гръбнакът му да бъде от местни футболисти и в първия състав да има възможно най-малко хора извън Добрич, обясни той. Днес Николай Златев и Николай Милков ще разговарят с директора на школата Валентин Пейчев и всички треньори в нея. Ще бъде обсъдено дали има подходяща гарнитура, която да участва в елитна юношеска група - още от тази есен или задължително най-късно през следващата година това ще стане факт. Ще наблегнем и на редовно участие на всички формации на турнири в страната и чужбина с цел трупане на опит и самочувствие, добави Николай Златев.

Той изрази оптимизъм, че разликата до първото място в трета Североизточна група може да бъде наваксана. Хубавото е, че имаме директен двубой с Черноморец (Балчик) в Добрич, отбеляза спортният директор на Добруджа. Жребият за първата седмица бе възмжно най-добрият - прекият мач за първото място е на стадион "Дружба", а основният ни конкурент има още 2 тежки гостувания, смята той. Не е невъзможно и вторият в групата да бъде поканен в Б, но това е свързано с много фактори и условия, като кои ще изпаднат от Втора лига, дали тя ще бъде разширена през следващия сезон и други, ние обаче изобщо не залагаме на такава възможност - залагаме на това да сме първи през май, заяви Николай Златев.

Аз, Николай Милков и старши треньорът Радослав Вардаров сме убедени, че нашите футболисти са най-добрите в групата, категоричен е спортният директор на Добруджа. Отборът се развива в правилната посока, виждам промяна в играта, играем с едно докосване, с мисъл 1-2 паса напред, със сериозна бързина, отбеляза Николай Златев. Според него минималните победи с 1:0 над Калиакра и Светкавица (Търговище) се дължат главно на голямата пауза - това бяха единствени мачове на отбора за повече от месец.

Клубът има краткосрочен 3-годишен план и дългосрочен 5-годишен, в тези планове влиза и А група, сподели Николай Златев. За участие в елита обаче трябва да сме готови за него - като отбор и база, добави той. Задължително е Добруджа да играе в Добрич. Ще влезем в А група, когато стадион "Дружба" има лиценз, коментира следващата голяма цел пред отбора спортният директор на клуба.