Младежите на Добруджа - в ТОП 4 на България

Въртележка в групата класира отбора от Добрич на 1/2-финал на шампионата на страната за хандбалисти до 19 години.

Младежите на Добруджа - в ТОП 4 на България

По драматичен начин младежите на Добруджа успяха да се преборят за второто място в своята група на финалите на държавното първенство по хандбал за състезатели до 19 години. Турнирът се провежда от петък до неделя във Варна. Участват осемте най-силни отбора в България в тази възрастова група. Сред тях е и Добруджа, след като този сезон отборът от Добрич стана втори в зона Черно море - Североизточна България, а през седмицата спечели и трите си мач на квалификацията в Шумен.




Въпреки сериозните кадрови проблеми, които сполетяха жълто-зелените точно за финалния турнир, те успяха да се класират за голямата четворка. Отсъствието на трима контузени титуляри се отрази на играта на Добруджа, но отборът успя да се пребори за второто място в своята група.

Добруджа тръгна силно в първия си мач и на полувремето водеше с 15:9 на Интер (Благоевград). След почивката обаче се стигна до обрат в резултата и загуба за добричлии с 31:29. Добруджа допусна поражение и във втория си мач в петък, отново след като водеше след първата част, се стигна до крайното 30:23 за Локомотив (Горна Оряховица). Победата на Асти (Хасково) над Интер вчера обаче съхрани шансовете на жълто-зелените за продължаване напред. Днес възпитаниците на треньорите Георги Андреев и Джошкун Якубов се възползваха от тази възможност и пределно мотивирани постигнаха нужната им победа с поне 4 гола разлика в последния мач в групата. Михаил Нейчев, Донислав Димитров и компания спечелиха с 32:28 срещу Асти (Хасково) и се класираха за 1/2-финалите. Първото място в групата с пълен актив от 6 точки зае Локомотив (Горна Оряховица). Добруджа, Асти и Интер са с по 1 победа и 2 загуби, но с най-добри показатели от преките двубои е отборът, воден от Георги Андреев и Джошкун Якубов.

Така в голямата четворка влязоха най-силните 4 школи в България. Първият 1/2-финал тази вечер е между Локомотив (Горна Оряховица) и Фрегата (Бургас). Добруджа пък ще срещне първия в другата група - домакина на финалния турнир Спартак (Варна). Победителите в неделя ще определят новия шампион на България по хандбал за младежи, а загубилите ще играят за бронзовите медали.