Децата от ДГ „Първи юни" отбелязаха световния ден на поезията

Световния ден на поезията отбелязаха с тържество децата от подготвителните групи в ДГ „Първи юни" № 17 в Добрич.

Децата от ДГ „Първи юни" отбелязаха световния ден на поезията

Мечо Пух обясни какво е това поезия и кои са поети, а децата не се затрудниха особено и започнаха да рецитират стихове на български автори, писали поезия за деца – Веса Паспалеева, Чичо Стоян, Леда Милева, Дора Габе и др. Учителите бяха подготвили и презентация с портретите на авторите, за да запомнят децата и ликовете на онези, които са писали стихотворения за тях. След като стана ясно как от стиховете се създават песни, залата се огласи от детски гласчета запели своите любими песнички. За да подсилят още повече празничната и весела атмосфера водещите показваха на екран и филмчета с анимация на текста на песните, които децата изпълняваха.



Бивши възпитаници на детската градина, в момента ученици в партньорското училище „Д.Талев“, гостуваха на празника и поздравиха децата със стихове написани от Дора Габе. 

С особена гордост и много чувство децата пяха и маршируваха на песента „Високи сини планини“ по стихове на Младен Исаев, а апогеят бе груповата рецитация на стихотворението „ Аз съм българче“ на писателя Иван Вазов.

Така с много емоции и настроение бъдещите първокласници от ДГ „Първи юни“ №17 отбелязаха деня на поезията и се докоснаха до света на художественото творчество, на изкуството наречено поезия.