Добруджа приема Чардафон в директна битка за второто място

Дербито е в събота, 18 март, от 15.00 часа в зала "Русалка" в Добрич.

Добруджа приема Чардафон в директна битка за второто място

В дербито на 15 кръг на мъжката А хандбална група Добруджа приема Чардафон (Габрово). Срещата е тази събота, от 15.00 часа, в зала "Русалка". Входът за зрителите е свободен.



Добруджа е на трето място във временното класиране с 20 точки от 10 победи и 4 загуби, на 2 зад предстоящия съперник, който е втори. Лидер с пълен точков актив е Локомотив (Варна), а следващите в класирането изостават зад жълто-зелените с 8-10 точки, което означава, че мачът в Добрич е директна битка за второто място през редовния сезон.

Очаква ни тежък мач, Чардафон показва постоянна игра през целия сезон, отбеляза Георги Андреев - президент и страши треньор на Добруджа. Срещата е много важна - пряк сблъсък за второто място през редовния сезон, целта ни е победа, за да имаме възможност за по-предно класиране преди плейофите, добави той.

Старши треньор и основател на Чардафон е Христо Йорданов - дългогодишен хандбалист на Добруджа, двукратен шампион с жълто-зелените и бивш наставник в школата на добричкия клуб.

Всички хандбалисти на Добруджа са здрави и се готвят пълноценно за този изключително важен мач.

Наред с мъжкия състав, и формациите от школата ще имат важни изпитания тази седмица. Предстоят първите турнири за годината в зона Черно море, която обхваща Североизточна България, за деца до 11 години и юноши старша възраст - до 16. 11-годишните хандбалисти на Добруджа с треньор Емил Иванов ще играят на турнир в Шумен, а по-големите ще бъдат водени от Джошкун Якубов на състезание във Варна.