Земята е навлязла във фаза на повишена сеизмична и вулканична активност

Най-тревожните прогнози са за 2013 г. , когато се очаква активността на Слънцето да достигне своя максимум.

Земята е навлязла във фаза на повишена сеизмична и вулканична активност
Земята е навлязла във фаза на повишена сеизмична и вулканична активност и в близко време ни очакват нови мащабни катаклизми, съобщава Mig.news. Председателят на Международния комитет за глобални промени на геоложката и околната среда GEOCHANGE и президент на глобалната мрежа за прогнозиране на земетресенията Елчин Халилов предупреди населението за предстоящите природни катаклизми.

Според учения силното земетресение и цунами в Япония през март тази година, както и няколкото мащабни изригвания на вулкани са следствие от цикъл на повишена сеизмична активност на Земята.

Циклите на повишена активност на Земята са свързани с изхвърлянето на енергия от ядрото и мантията. Съществуват редица периоди, които се характеризират с различна сила и периодичност /милиони години или няколко месеца/ за тези изхвърляния. Според Халилов, това че Земята е престанала да се колебае след разрушителното земетресение в Япония не означава, че в близко време всичко ще бъде спокойно – просто в момента се акумулира енергия, която ще се излее в нови разрушителни природни явления.

Според прогнозите на специалисти от Глобалната мрежа за прогнозиране на земетресения, през 2011 г. ни чакат три периода на висока сеизмична активност – във втората половина на юни и октомври и най-опасното по сила – в края на декември 2011 г. или началото на януари 2012 г. Последният период съвпада с пророкувания от маите край на света през 2012 г.

Най-тревожните прогнози са за 2013 г. , когато се очаква активността на Слънцето да достигне своя максимум. Тогава съвпадат 11-годишните, 22-годишните, 90-100 годишните и 300-годишните слънчеви цикли, което може да провокира разрушителни катастрофи по цялата планета.