Ученици от гимназията в Тошево са сред най-добрите млади счетоводители

Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ участва в XXI –то Националното ученическо състезание по счетоводство, организирано от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов.

Ученици от гимназията в Тошево са сред най-добрите млади счетоводители

В рамките на състезанието учениците работиха върху три казуса от практиката, в т.ч.: попълване на документи и съставяне на счетоводни статии; приключване на счетоводни сметки и изготвяне на оборотна ведомост; демонстриране на умения за упражняване на контролната функция на счетоводството. В състезанието участваха 173 ученика от 20 училища в цялата страна. С гордост можем да заявим, че Михаела Радкова ученичка от 11 а клас, професия Икономист, специалност „Земеделско стопанство“, спечели наградата на катедра „Счетоводна отчетност“ на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов.



Наградата връчи лично проф. д-р Атанас Атанасов – ръководител на катедра „Счетоводна отчетност“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. Михаела Радкова беше придружавана от своят учител по Счетоводство на предприятието и Икономика – Ангел Ангелов. Спечелената награда е в резултат на усилената работа, положения труд и амбицията на Михаела Радкова и нейните учители от ПГ по земеделие „Тодор Рачински“, гр. Ген. Тошево. Освен спечелената награда, благодарение на показаните изключителни умения Михаела има право да запише висше образование в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов, без кандидат-студенстски изпит и по специалност и форма на обучение, която тя избере. Положителните новини за професионалната гимназия в града не свършват до тук, защото Александра Михайлова от 11 а клас, се класира за финалния кръг на Националното състезание по счетоводство, организирано от Министерството на образованието и науката, което ще се проведе на 31.03.2017 г. в град София. Неин преподавател по „Счетоводство на предприятието“ също е Ангел Ангелов.