Младежи организират благотворителни концерти за Божидар под наслов "Ръка, която дава, не обеднява"

Съученици и приятели на Божидар Димитров организират два благотворителни концерта. Целта им е да съберат необходимата сума за лечението на Божидар в Турция.

Младежи организират благотворителни концерти за Божидар под наслов "Ръка, която дава, не обеднява"

Божидар е с поставена диагноза тумор на синусите. В България, през последната една година, той е претърпял две операции. Препоръката на лекарите е да му бъде проведен курс на лъчетерапия. В момента Божидар и родителите му са в избрана от тях клиника в Истанбул, където до този момент са му направени отново всички необходими изследвания и първите две процедури от лъчетерапията. Лечението е скъпо, като ориентировъчната сума за престоя му в Турция възлиза на над 30 000 лева. След редица благотворителни прояви приятелите и съучениците на Божидар са събрали сумата от 16 000 лева.



Утре, 10-ти март, от 18.30 в залата на Младежкия център „Захари Стоянов“ ще се проведе концерт с участието на две метъл банди от Добрич. Всички събрани средства ще бъдат добавени в сметката на Божидар. Цената на билета е 3 лв.

Вторият предстоящ концерт е на 15-ти март. Неговото начало отново е в 18.30 в концертната зала на Младежкия дом „Захари Стоянов“. Той е организиран от учениците на Езиковата гимназия „Гео Милев“. Участие ще вземат дарования на училището, както и певците от студио „Сарандев“. Цената на билета е 3 лв.

За всички благотворителни прояви, свързани с набирането на средства за лечението на Божидар Димитров, можете да се информирате и от фейсбук страницата "Ръка, която дава, не обеднява".