"БСП за България" представи листата си с кандидатите за народни представители в Балчик

Листата беше представена от Красимир Янков, който е нейн водач в осми добрички избирателен район. Той е на 42 години, депутат в 42-ото и 43-ото Народно събрание.

"БСП за България" представи листата си с кандидатите за народни представители в Балчик



"Предстоят предсрочни парламентарни избори и понеже вече от малко повече от седмица кампанията е стартирала, общите впечатления, които придобивам и от района и от страната са усещането, че БСП ще спечели тези избори.", заяви Красимир Янков.  Според него  гражданите на България трябва да усетят, че държавата не ги репресира, а им помага, че тя не натиска и проверява малкия и средния бизнес, а му помага и също така подкрепя младите семейства. Янков заяви, че всичко това е намерило израз в конкретните мерки в националния план на БСП и той и хората от листата са готови да отстояват този план без задколисие и без да дърсят догоровки, изправяйки се срещу монополите.


На всеки от представените кандидати за депутати от БСП символично беше подарена по една червена роза.


Втори от листата е Николай Колев - общински съветник в Балчик и общински председател на БСП - Балчик. "Влизаме в тази капмания с мотото "Поискай промяна", промяната започна с избирането на ген. Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Тази промяна ще я продължим ние от БСП, но за да бъде пълна промяната тя минава през победата на 26 март. Аз знам, че ще победим, както другаря Янков каза - това са настроенията и очакваният, но за да имаме отговорността и волята да изпълним програмата на нас ни трябва категорична победа и ако трябва да търсим символика в числата, нека нашата цел да бъде числото номер 10 и разликата между нас и ГЕРБ да бъде 10 %", заяви той.


Трети в листата е Даниел Йорданов - общински съветник в Добрич и заместник председател на партията в Добрич. "На 26 март ще празнувам двоен празник победата на БСП и рожденния ден на сина ми.", заяви Йорданов, след което вдигна символът на социалистическата партия - червената роза и извика "Победа!"


Следващият кандидат за депутат в листата е Мая Димитрова - областен и общински председател на БСП. Тя заяви, че на предсрочните парламентарни избори българската социалистическа партия ще бъде първа и ще състави правителство и екипът, който е в бюлетина номер 10 ще работи за гражданите и за България.



Следващите представени кандидати за народни представители бяха Светлин Колев, Здравко Здравков, Дариела Вълканкина и  Боян Саркизов.


Приоритетите на БСП са да се наложи в стандарта един учебник и  да се отмени действащия закон на ГЕРБ за образованието, в който по думи на Янков се взимат пари от образованието и се дават на частните училища за сметка на общинските. В здравеопазването се предвижда категорично да се отмени вземането на отпечатъци. В програмата също се предвиждат актуализация на доходите на българските пенсионери с около 20% и подкрепа за младите родители, като работещите майки и бащи ще плащат с 50 лв. по-малко данък за всяко дете, заяви Красимир Янков.


Представянето на листата започна с изпълнение на химна на България и приключи с "Моя страна, моя България".


Купуването и продаването на гласове е престъпление.