Красен Кралев подкрепя изграждането на нова многофункционална спортна зала в Добрич

Кръгла маса, посветена на развитието на спорта в България и в Добрич, се проведе тази вечер в хотел "Изида". Участваха Красен Кралев - министър на спорта във втория кабинет на Борисов, кандидат-депутатите от ГЕРБ в осми добрички избирателен район вицеадмирал Пламен Манушев, Живко Мартинов и Ваня Колева, най-титулуваният български боксьор Ивайло Маринов, президенти и треньори на почти всички клубове в нашия град.

Красен Кралев подкрепя изграждането на нова многофункционална спортна зала в Добрич

Преди 2 години започнахме реформа в спорта, през този период имахме постоянна връзка със спортните клубове и получихме много добри отзиви, заяви Красен Кралев. Той обеща на всички отбори, че ще бъде на тяхно разположение за всякакви въпроси и предложения и през следващия мандат. Красен Кралев представи пред представителите на спортните клубове от Добрич програмата на ГЕРБ в областта на спорта за следващите 4 години. Той отбеляза, че в нея има 5 основни колони за развитието на спорта. Първата и най-важната е законодателната рамка. Следват спортната инфраструктура, детско-юношеският и масовият спорт, справедливото разпределение на средствата за федерациите, треньорските щабове. Основен приоритет на ГЕРБ ще бъде изграждането на физкултурни салони в училищата, които нямат - те са около 700 от общо 2700 училища в България. Бившият министър на спорта припомни, че преди идването на ГЕРБ на власт в цялата държава е имало само една голяма зала - тази във Варна. Днес тя е ремонтирана, изградени са нови в София, Пловдив и Русе, работи се по тази в Бургас.



В Добрич трябва да се извърши ремонт на залата за лека атлетика и да се изгради нова за волейбол, ще продължим ремонтните дейности на стадион "Дружба", ангажира се Красен Кралев.

Председателят на спортната комисия към общинския съвет Младен Матеев отбеляза, че градът ни се нуждае от нова многофункционална спортна зала за между 2 и 3 хиляди зрители, защото Добрич има два отбора, участващи в евротурнирите - волейболния и хандбалния. Според него залата ще бъде достатъчно ангажирана, защото ще може да домакинства и на държавни първенства по бокс, борба, вдигане на тежести.

Председателят на Общински съвет - Добрич Иво Пенчев запозна Красен Кралев с добрата практика общината да подпомага спортните клубове, предоставяйки им за реклама на спонсорите бившата тролейбусна мрежа. От възможността се възползваха волейболният, футболният и хандбалният отбор. Има интерес и от другите спортове, добави Иво Пенчев.

Представителите на спортните клубове поставиха множество въпроси, като Красен Кралев се ангажира за съдействие за всеки конкретен проблем.


Купуването и продаването на гласове е престъпление