"Красива България" одобри проект на Община Тервел

Един от общо одобрените за страната 44 проекта, които ще получат финансиране през тази година е на Община Тервел.

"Красива България" одобри проект на Община Тервел

Съобщението със списъка на одобрените проекти е публикувано на страницата на Проект „Красива България“ на 2 март. От него става ясно, че това е единственият одобрен проект за Област Добрич. 



Проектното предложение на Община Тервел е за вътрешен ремонт на помещенията в читалищната сграда. Включени са танцовата зала на ансамбъл „Калинка Вълчева“, съблекалните, санитарен възел и гардеробното помещение към нея, репетиционните за певческите групи, библиотеката и книгохранилищата , гримьорните и санитарен възел към тях. Ще се прави и облицовка на външното стълбище на сградата. Предвидените дейности са:поставяне на подови настилки от ламиниран паркет, теракота и гранитогрес,монтиране на нови огледала в танцова зала,ремонт на санитарни възли (облицовки,настилки,хидрофобни тавани,санитарна керамика и санитарна арматура), вътрешни мазилки и боядисване на стени и тавани. Стойността на обекта е 103 293 лв. без ДДС.При изпълнение на дейностите ще участват безработни лица, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ гр.Тервел. 

Читалищната сграда е със застроена площ от над 3 000 кв.м.Строена е през 1967 година.Новият проект е трети пореден проект, чрез който ще се обнови част от нея.Досега с други два проекта сградата бе санирана, а зрителната зала и фоайето към нея – обновени. 

През 2016 г. Община Тервел реализира два проекта по „Красива България“. Този проект е трети пореден за Община Тервел по тази програма за период от 12 месеца.Предходните два бяха за актовите зали на тервелското средно училище и за достъпна среда на музея в Тервел.