Поздрав от кмета на Добрич по случай Баба Марта и празника на художествената самодейност

С особено чувство на радост имам удоволствието да Ви поздравя с един от най – почитаните български празници – 1 март.

Поздрав от кмета на Добрич по случай Баба Марта и празника на художествената самодейност

Една стародавна традиция, чието начало идва от прабългарите и се пази и до днес, защото носи усещането за пробуждане на пролетните сили и доброто у хората.



Пожелавам Ви да бъдете здрави, благословени, а белите и червените цветове на Баба Марта, символизиращи сила, дълголетие и спокойни дни, да бъдат Ваши верни спътници!

Нека успехите и късметът споходят всеки добруджански дом, а детската глъч да оглася  нашето ежедневие и да го изпълва  с обич и щастие.  Честита Баба Марта!

 

Уважаеми самодейци,

Поздравявам всички вас по повод 1 март – Ден на любителското художествено творчество!

Любителските художествени състави от Добрич неведнъж са вдигали публиката на крака не само у нас, но и в чужбина. Трудно могат да се отбележат всички групи, ръководители и участници, които пазят живия въглен на народните традиции и разкриват красотата на музикалното, певческо, танцово и театрално изкуство.

Но едно е сигурно – самодейците са хора с дух. И този дух се предава от поколение на поколение, за да звучи българската реч и да се славят нашите традиции.   

Честит празник на всички вас, които правите празниците непреходни и за които най-голяма награда са радостта и надеждата на хората. 

Пожелавам Ви здраве, удовлетворение и творчески върхове!

 

Йордан Йорданов

Кмет на Община град Добрич