Чуждестранни студенти ще представят обичаи и традиции на 1-ви март във Висше училище по мениджмънт

"Разнообразие, единство, мултикултурност" – това е слоганът на организираната тази година инициатива по повод 1 март – Денят на идването на Баба Марта.

Чуждестранни студенти ще представят обичаи и традиции на 1-ви март във Висше училище по мениджмънт

Организатор на събитието е международният отдел към Висше училище по мениджмънт, който се занимава и с обслужването на всички студенти и учащи се по програма Еразъм+. Организаторите имат огромното удоволствие да поканят всички на събитието, където студенти ще представят своята страна по един креативен и уникален начин, като разнообразят празника на всички гости.



Идеята на събитието е всеки от презентаторите да представи своята родина чрез характерните за страната обичаи и нрави, храни и ястия, танци, музика и песни. Очаква се да бъдат включени обичаи, които най-добре изразяват съответната култура като цяло. Участниците ще използват презентации, както и традиционни или класически облекла, характерни за съответната общност. Идеята на организаторите е да запознаят всички присъстващи с мултикултурността и разнообразието от нации във Висше училище по мениджмънт, като по този начин ги сплотят помежду им.

Освен с идването на Баба Марта, 1 Март е известен и като световен ден на котката, както и ден на самодееца. В тази връзка се очакват и много креативни и уникални по същността си презентации, дело на студентите на висшето училище. Очаква се в инициативата да се включат представители на повече от 20 държави от цял свят. От организаторите приканват всички желаещи да се включат да заявят своето желание за участие предварително. Събитието ще се проведе в сградата на ВУМ Добрич, зала 203, с начален час 15.00ч.