В училището в Карапелит избират своята професия

В продължение на две седмици консултанти от ЦКО–гр.Добрич провеждаха дейности, свързани с професионалната ориентация на учениците от ОУ „Н.Вапцаров“ с.Карапелит, обл.Добрич.

В училището в Карапелит избират своята професия

"Имената на професиите" - бе една от основните теми за дискусия при децата от първи и втори клас. Те разпознаваха наименованията на професиите под формата на забавни гатанки и стихчета. Учениците от трети и четвърти клас направиха своите опити за себепредставяне и попълниха своите визитки "Гърненца". Бе представена мултимедийна презентация "Познай професията!"



Учениците от пети и шести клас откриваха наименованията на професиите по общите им характеристики и добиха начални знания за по-често срещаните.

Възпитаниците от седми и осми клас се запознаха с основните групи професионални дейности, с които се налага да работи човек – техника, природа, образи, знаци или с други хора.

Учениците на училището споделиха до колко познават професията, която биха избрали, какви знания и подготовка са необходими за нейното упражняване.

Център за кариерно ориентиране - гр.Добрич работи по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.