Добрич спечели битката за Добруджа

Жълто-зелените започнаха годината с победа.

Добрич спечели битката за Добруджа

В мач от първия за годината кръг в трета Североизточна група Добруджа победи Доростол с 1:0 на стадион "Дружба" в Добрич. Резултатът обаче не отразява реално случилото се на терена - мачът се игра на една врата, тази на гостите, които се отърваха от разгромна загуба.



Официален дебют с жълто-зеления екип записаха новите попълнения Илиян Капитанов, Мердин Мехмедов и Тодор Тодоров, които излязоха като титуляри и вдигнаха класата на отбора в нападение.

Битката за Добруджа между двата областни града Добрич и Силистра започна с домакински натиск, който бе материализиран в 18 мин. Тогава при разбъркване в наказателното поле на гостите Тодор Колев бе най-съобразителен и откри резултата. Домакините продължиха да атакуват опасно, но прибраните пред вратата си гости успяха да удържат на натиска без да допуснат нов гол. Най-близо до попадение бе Илиян Капитанов, който в 72 мин. стреля опасно от фаул, но ударът му срещна гредата, а 10 минути преди края изпълни дузпа, която вратарят на Доростол спаси.

След днешния успех вторият в класирането Добруджа събра 37 точки и се доближи на 2 до Черноморец (Балчик), като лидерът в трета Североизточна група е с мач по-малко.