ГЕРБ представи приоритетите си за развитие на Добруджа

Политическа партия ГЕРБ днес откри предизборната си кампания в Добрич. Представени бяха и кандидатите за депутати.

ГЕРБ представи приоритетите си за развитие на Добруджа

Водачът на листата Пламен Манушев посочи управленските политики на партията в национален мащаб. „Предстоят изключително важни избори”, заяви вицеадмиралът. Според него, ГЕРБ трябва да продължи това, което започна в предходните си мандати, защото е важно за хората, въпреки, че те са обезверени. Той посочи като източници на тази апатия проблемите в съдебната система, с корупцията, неуспехи в здравната реформа и др.




Реални решения за България” е слоганът на предизборната кампания на ГЕРБ. От партията поемат ангажимент в следващия си мандат да превърнат България в лидер на Балканите, да увеличат инвестициите в пътища и безопасност, да продължат реновирането на ВиК сектора и санирането на жилища. В социалната политика ще стимулират тридетния модел и майките, ще работят за стабилна пенсионна система. В сигурността залагат на връщане на нелегалните мигранти, полицай във всяко населено място и реформа в КАТ. Увеличаване заплатите на военните, удвояване на тези на учителите, запазване на плоския данък, минимална заплата 650 лв., средна – 1500, са само част от акцентите в управленската програма на ГЕРБ.


Вторият в листата, Живко Мартинов, представи приоритетите на регионалната програма за следващия мандат. Той подчерта, че земеделието трябва да бъде обвързано с леката и хранително-вкусовата промишленост, а стоките от това производство да се продават с предимство в големите търговски вериги.

Важен приоритет за ГЕРБ в Добруджа е доизграждането на законодателството в областта на поземлените отношения, довършването на автомагистрала „Хемус”, рехабилитация на второкласната и третокласна пътна мрежа, засилено полицейско присъствие срещу битовата престъпност, достъп до чиста и евтина питейна вода, интегриран туристически продукт. Мартинов лично се ангажира с работа по изпълнението на тези приоритети в следващия парламент.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!