Постоянен арест за измамника, взел над 40 000 лева от жена от Тервел

Постоянен арест за измамника, взел над 40 000 лева от жена от Тервел
По искане на Районната прокуратура в Тервел съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо телефонния измамник.

Искането на Районната прокуратура в Тервел за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 57-годишния телефонен измамник Вайдин В. от добричкото село Стефаново бе уважено от съда. Мъжът е привлечен като обвиняем за измама, от която причинената вреда е в големи размери. Престъплението е извършено в съучастие с Ангел А.


На 13 февруари в Тервел обвиняемият Вайдин въвел в заблуждение жена от града, като взел от нея 40 320 лв., три златни пръстена, 9 златни монети и дамски обеци. Предния ден на домашния телефон на жената позвънил мъж, който се представил за началника на полицията в Тервел. Поискал да му бъдат предоставени пари, необходими за проследяването и задържането на престъпна група, която имала намерение да изнудва жената. След като я въвел в заблуждение, пострадалата оставила на посоченото от непознатия мъж място парите, златните бижута и монетите.           


По време на разследването Вайдин признал и за друга телефонна измама, извършена по същия начин. При нея щетите за измамения мъж от Тервел са в размер на 1600 лева.


Процесуално-следствените действия по случая продължават.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+