Шок и ужас: Ученик заби брадва в час

15-годишен ученик влязъл в час и забил брадвата в бюрото пред погледите на класната си и останалите ученици.

Шок и ужас: Ученик заби брадва в час
Престъпленията и необяснимата агресия сред подрастващите продължават да пълнят полицейските хроники.

След като преди дни от МВР предупредиха, че през последната година има ръст на престъпността сред децата, поредното потвърждение е факт.

От полицията във Велико Търново съобщиха за пореден инцидент в училище, който за радост се е разминал без пострадали.

„Това да ви  е за урок!"

С тези думи 15-годишно момче от великотърновско с. Водолей влязло в час и забило брадва в бюрото на класната си учителка

Инцидентът е станал в петък, около 9,15 ч. в селското училище. През междучасието младежът минал през помещение на първия етаж в училището, което се използвало за склад и не се заключвало. Взел оттам брадва и се качил в класната си стая, където стоварил брадвата върху бюрото, след което веднага напуснал стаята и училището.

На двора разяреният ученик бил забелязан от пазача, който веднага подал сигнал в полицията и на мястото е бил изпратен полицейски патрул.

В хода на разследването е установено, че момчето не е имало нито конкретен мотив, нито повод за агресивното си поведение.

Установено е, че преди известно време същото момче е начупило прозорците на училището си, отново без конкретна причина. Младежът е разпитан и е направил пълни самопризнания. Назначена му е психиатрична експертиза.