Радан Кънев: Връщането на власт на БСП е най-големият риск пред обществото

На провела се днес пресконференция в присъствието на Радан Кънев беше обявена листата на "Нова република" за народни представители за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Радан Кънев: Връщането на власт на БСП  е най-големият риск пред обществото

Листата беше обявена от Мирослав Георгиев - председател на ДСБ - Добрич.



"Водач на листата по безапелационен и безпрецедентен начин за Добрич, чрез изцяло демократично гласуване на десните граждани в нашия град беше избран Драгомир Цукев, който е преподавател в международния колеж.", заяви Георгиев.


На второ място в листата е Мирослав Георгиев, на трето място е Ивайло Петров - областен председател на ДСБ за цялата област, на четвърто място е поставена Милена Керанова - член на ръководството на ДСБ - Добрич, на пето място е Тодор Моралийски и на шесто място е Диян Кралев от Българска демократична общност.


Лидерът на "Нова република" Радан Кънев добави, че се надява в рамките на утрешния ден да има представители и на каварненска и балчишка общини в листата, тъй като към момента не са представени. Той поздрави "Нова република" - Добрич, затова, че партийните и гражданските ядра са се обединили в една структура и са подредили листата. "Тази листа ще бъде регистрирана по начина, по който е съставена и подредена тук в Добрич", заяви Кънев.

На пресконференцията Радан Кънев изрази и становището си относно общата политическа ситуация преди предсрочните парламентарни избори. "Ние изразяваме острата си тревога от реалната опасност българската социалистическа партия да върне на на чело на изпълнителната власт в България. За нас това е най-големия риск пред обществото, както е било многократно в моя съзнателен живот. България 3 пъти е фалирала при управлението на БСП, а и бяха постигнати върховете на политическата корупция." зяви Кънев. Според него ГЕРБ са напълно неспособни да спрат БСП, защото тяхното управление не се различава много от това на социалистическата партия. "Приомите на управление са същите - партийни назначение, рекет върху бизнеса, кражби, раздута бюрокрация и абсолютна некадърност. Това е и причината днес БСП да се засилва", заяви Радан Кънев. По негови думи политическа партия ГЕРБ не показва дясна политика, а се е показала катовтората комунистическа партия.

Радан Кънев заяви, че "Нова република" влиза в тази кампания като единствена и много ясна алтернатива от дясно, такава каквато по негови думи в българската политика от 10 години насам няма. "Всички се правеха на патерици, брошки, изтривалки на ГЕРБ, но това нещо свърши - има Нова република"


Драгомир Цукев също представи своите виждания."Много е лошо да имаме пенсионери с 150- 200 лв пенсия, много е лошо здравеопазването да бъде недофинансирано, но няма по- лошо от това да се самоубиваме. Когато ние не обръщаме внимание на качеството на човешкия фактор и игнорираме образованието, всъщност правим точно това.", заяви Цукев. Той предвижда изцяло обновяване на учителския състав в следващите 10 години, като по негови думи тези учители ще са елита на нацията."С такива учители ние можем да пренесем нацията в бъдещето и България да стане по-добро място за живеене", сподели Цукев.