Добруджа отново гостува в Гоце Делчев

След успеха за първенство, сега предстои мач за купата. Целта пред Добруджа е да играе на финал и в двата турнира.

Добруджа отново гостува в Гоце Делчев

1/4-финалите за Купата на България по хандбал за мъже ще се изиграят тази седмица. В неделя, 19 февруари, от 14.00 часа Добруджа гостува на Пирин. Победителят от сблъсъка ще бъде определен в един мач, като той ще е в Гоце Делчев, тъй като отборът от Добрич е по-напред в класирането за първенство. Двата отбора ще се срещнат за втори път в рамките на седмица. Преди 4 дни Добруджа победи Пирин в Гоце Делчев с 30:27 в мач от мъжката А хандбална група.



На 1/8-финалите за Купата на България жълто-зелените победиха Локомотив в Горна Оряховица с 35:25. Пирин пък достигна до тази фаза на турнира след домакински успех над Левски (град Левски) с 23:21.

В Гоце Делчев винаги се играе трудно, така ще бъде и сега, а и мачовете за купата са по-разлчини от тези за първенството - в тях всеки има шанс и иска да се докаже, сподели Георги Андреев - президент и треньор на хандбален клуб Добруджа. Нашата цел е победа и класиране на 1/2-финал, добави той. Георги Андреев припомни, че от десетилетие целта пред Добруджа винаги е класиране на финал във вътрешните турнири - първенство и купа.

Всички хандбалисти на Добруджа са здрави и се готвят пълноценно за предстоящото гостуване.

Останалите двойки на тази етап на турнира са НСА - Фрегата, Осъм - Чардафон и Спартак (Варна) - Локомотив (Варна).

Мачовете от финалната четворка за Купата на България ще се играят на 11 и 12 март в Габрово. Победителят от мача Пирин - Добруджа ще срещне на 1/2-финал победителя от срещата между варненските отбори.

Припомняме, че ХК Добруджа е двукратен носител на трофея - през 2009 и 2011 година.