Кино-феномен: Лора печели от сутрин до вечер

Филмът на Димитър Коцев „Лора от сутрин до вечер“ вече е на печалба – и то само след една седмица по кината.

Кино-феномен: Лора печели от сутрин до вечер
„Лора от сутрин до вечер" на Димитър Коцев-Шошо изглежда е първият български филм, който излиза на печалба само от продажби на билети. Причината - историята, изпълнението и ниските разходи по направата.

Всъщност лентата е заснета с фотоапарат и проектът не се е целел в подобен масов успех. Изпълнителката на главната роля, Миленита, дори е участвала без хонорар, а повечето актьори не са професионалисти.

Сценарият пък е направен по едноименния роман на Шошо, който сам неведнъж е казвал, че не е нито писател, нито режисьор - въпреки че книгата вече има второ издание, което се радва на читателски интерес, а филмът вече седмица неизменно пълни кино-залите.

„Лора от сутрин до вечер" е един съвременен и забавен филм, чието действие се развива някъде в Европа. В един ден като всички останали всичко в живота на Лора се преобръща - тя получава пакет с мистични зарове и някак събитията тотално променят посоката си - жената е уволнена от работа, отвлечена, познатите ? места се променят, приятелите ? не са като онези, които познава.

Лора разполага с по-малко от 24 часа да реши дали да повярва на старата легенда за чудодейните зарове, които сбъдват всички желания на притежателя си. В същото време Лора трябва да преоткрие доверието в приятелите си и да погледне на света с нови очи. И преди всичко, разбира се, тя трябва да намери любовта.