Седма поредна шампионатна победа за Добруджа, Джошкун Якубов с 12 гола

Втора победа като гост в рамките на малко повече от 24 часа записа хандбалният отбор от Добрич. Успехът е трети за годината и общо седми пореден в първенството за възпитаниците на старши треньора Георги Андреев.

Седма поредна шампионатна победа за Добруджа, Джошкун Якубов с 12 гола

В мач от 12 кръг на мъжката А хандбална група Добруджа спечели гостуването си на Пирин (Гоце Делчев). Мачът противопоставяше третия срещу петия във временното класирането. Гостите от Добрич се оттеглиха с 3 гола преднина на почивката - 14:11, и успяха да задържат разликата до края. Добруджа надигра Пирин с 30:27 и взе важна победа при едно от най-тежките гостувания за целия сезон.



Най-резултатен за жълто-зелените бе Джошкун Якубов с 12 гола. По 5 пъти във вратата на домакините се разписаха Йордан Михайлов и Златан Петров. Мирослав Симеонов вкара 3 гола, Стефан Ефтимов и Стилиян Стоянов - по 2, Антон Петров добави едно попадение.

Така Добруджа събра 18 точки от 9 победи и 3 загуби. Отборът от Добрич се изравни с втория Чардафон, който по-късно играе с Левски (град Левски) в Габрово.