Костадин Костадинов: Беше ми заявено, че няма как да продължа да работя в музея

На 30-ти януари директорът на Регионален исторически музей Добрич е подал предизвестие за напускане на заеманата от него длъжност.

Костадин Костадинов: Беше ми заявено, че няма как да продължа да работя в музея

5-годишния мандат съгласно Закона за културното наследство за управление на РИМ Добрич е трябвало да изтече февруари месец, следващата година.



Костадин Костадинов е взел решение да напусне музея, заради натиска, който Общината му е налагала. По информация на бившия директор на музея колектива на РИМ Добрич не веднъж е изпращал подписка до Йордан Йорданов с искане да се спре натиска насочен срещу него.

"От една година стана много трудно, на практика невъзможно да се работи в музея, заради поредица от спънки и абсолютно недопустими груби и съвсем непрофесионални намеси във вътрешните работи на нашия музей. И заради това, че така или иначе на мен ми беше заявено, че няма как да продължа да работя тук.", заяви Костадинов.

Той сподели, че за него е било важно годината да свърши и да се приключи планираното, както и да се направи план за следващата година. "В крайна сметка няма незаменими хора, нещата, които съм направил в музея, съм ги направил с моите колеги, на които много благодаря.", каза Костадинов.

"Лошото е, че този изключително неефикасен, некадърен, некомпетентен и безхаберен стил на управление в общината, наложен от новия кмет пролича и при приключване на взаимоотношенията ни тук.", заяви Костадин Костадинов. Той е пуснал предизвестие за 3 месеца по чл. 326 от Кодекса на труда, но по негови думи предизвестието е било намалено от кмета на Добрич на 3 дни. Костадинов е решен да обжалва разпореденото, защото според него справедливостта го изисква.  В момента Костадинов е в болничен и няма как да бъде прекратен трудовия му договор.