Дневникът на една грешница издаде млада писателка от Добрич

Представянето на дебютната книга на Грациела Димитрова ще бъде на 13 февруари, следващия понеделник, от 18.00 часа в Бакарди клуб в Добрич.

Дневникът на една грешница издаде млада писателка от Добрич



Грациела Димитрова е на 23 години, от град Добрич. Завършила е средното си образование в СОУ "Св. Климент Охридски" с профил Хореография и Френски език. Продължава висшето си образование във Велико  Търново - ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", по специалността "Книгоиздаване". На първо място като интереси, разбира се, поставя книгите.

"Обичам да чета, да се потапям в историите и да ги преживявам по свой собствен начин. Друга моя страст е барманството. Харесвам адреналина, който предизвиква направата на най-различни напитки, също така и начина, по който да привлечеш клиента. И като млад човек - обожавам да се забавлявам. Пък и като всеки писател съм по-активна през нощта", споделя Грациела.

"Дневникът на една грешница" е първата й книга, но с писане се занимава от малка. От детските си години сътворява кратки рими. После се увлича по поезията. 2 години води рубрика в тийн-списанието "Хай клуб", в която публикуват стиховете й.

"Дневникът на една грешница" е любовно-еротична книга, която се чете за дъх. На фона на голямата и единствена любов се преплитат множеството забавни моменти, а също така и страдания. Авторката засяга проблеми, които са нашумели в днешно време - алкохол, наркотици, секс за една нощ...

Сигурна съм, че всеки ще открие частица от себе си в "Дневникът...", смята Грациела.

"Заглавието е провокативно, но и как иначе!? Според мен доста жени биха се подсмихнали, когато чуят думата "грешница", тъй като в тях ще изплуват спомени. Мъжете... Х-м-м, ами аз мисля, че те определено си падат по греховните жени!", споделя писателката.

Книгата е издадена от издателство "Мартине". Редакторът е добре познато име в Добрич - Николай Мирчев.

"Двамата работихме дълго време заедно преди да създадем "Дневникът на една грешница". Изключително благодарна съм му за съветите, които ми даде и търпението, което имаше с мен. Все пак и аз съм луда, пък и грешна, може би...", разкрива Грациела Димитрова.

Автор на илюстрациите в книгата е Красимира Иванова, а корицата е дело на Евгения Паскалова. Двете художнички също са от Добрич, ученички в 11 клас в училище "Св. Климент Охридски".

Книгата можете да поръчате от сайта на издателство "Мартине" или чрез официалната страница на "Дневникът на една грешница", която носи същото име.

Представянето ще бъде на 13 февруари, от 18.00 часа, в клуб "Бакарди" в Добрич.

"Ще е разчупено събитие, съпроводено с подаръци, игри, забавления и още нещо... с което ще изненадам по-любопитните", разкри писателката.

Ето и няколко откъса от дебютната книга на Грациела Димитрова:

"Хапеше ме, хапеше цялото ми тяло, стискаше го, драскаше... Рисуваше белези, незаличими черти. Оставаха спомените за тази единствена нощ. Не бях по-малко бурна от него. Драсках го до кръв. Толкова силно беше желанието ми да го почувствам отново и отново. Екстаз, страст, неутолимо желание, греховност, опиянение, предизвикателство, очарование, сливане, стенание, крайност, необузданост, завършеност, инстинкт… Всичко!"

"Казваха ми – „Той е грешка. Забрави го!” Как се забравя любов, която до болка гори във вените? Казваха му – „Остави я. Тя не е за теб!” Как можеше да остави единствената жена, която вълнуваше сърцето му? Не се забравихме, не се оставихме… Знаехме, че грешим, а всеки плаща за грешките си рано или късно. И ние също щяхме да заплатим високата цена… Скоро!"

"Спомням си онази трагична нощ, сякаш бе вчера, макар че оттогава измина доста време. Късах листи от календарите, но една дата закръглях всеки път. Там, в околностите на малкия град, миг преди катастрофата оставих частица от себе си. Умирах и се прераждах стотици пъти, но белегът стои и до днес, за да ми напомня две неща: да карам колата си с ум и сърце и… това, че човек наистина оценява какво има едва, когато го загуби..."

"Искаше ме. Знаеше, че аз също го желая. Изпитвах онзи силен копнеж да отдам цялото си тяло на бурния, мръсен и грешен секс, който правехме преди време. Стисна леко бедрата ми, а аз успях само да изстена в ухото му. Знаех, че този звук го побърква. Колкото по-близо ме придърпваше към себе си, толкова по-ясно усещах възбудата му. Беше изцяло готов за мен..."