Общински съвет Добрич ще заседава безхартийно

Председателят на Общински съвет Добрич внесе предложение за внедряване на система за безхартийни заседания на общинския съвет.

Общински съвет Добрич ще заседава безхартийно

"Безхартийните или по-скоро електронни устройства  за заседания на общинския съвет са въведени в доста мества в България и са доказали своята иновативност и екологична ефективност.", заяви Иво Пенчев на провелата се днес сесия на общинския съвет.



Според Пенчев безхартийните заседания ще спестят огромни средства за размножаването на хартиените носители и също така по този начин ще се опазва околната среда. Общинския съвет харчи над 23 хил. лв годишно за размножаване на хартиените материали.

Тази платформа би дала възможност за незабавен достъп до базата данни на закони, наретби и препратки към други решения на общинския съвет. Гласуването ще се осъществява посредством таблети. Офертата, която е била получена за осъществяване на този проект е в размер на 1100 лв. първоначална сума, след което всеки от общинските съветници ще доплаща по 8 лв без ДДС на месец за използване на трансфер. Всички устройства ще се предоставят безплатно от доставчиците.

Предложението беше прието с общо 30 гласа "За" от 37 гласували общински съветници.