Избраха туристическия слоган на град Добрич

"Добрич - златен сноп от векове" е туристическия слоган на град Добрич

Избраха туристическия слоган на град Добрич

В края на миналата година след решение на консултативния съвет по туризъм бе обявен конкурс за туристически слоган на Добрич. В конкурса се включиха 30 участници с 79 предложения, от които журито отся 3:



"Добрич - да докоснеш синевата"
"Добрич - небе голямо колкото земята"
"Добрич - златен сноп от векове"

В крайна сметка журито с членове Николай Мирчев - председател на дружество "24 Добрич" при Съюза на българските журналисти, Сашо Серафимов - председател на сдружението на писателите Добрич, Димитър Димитров - председател на Българската браншова асоциация и Николай Радев - управител  на рекламна агенция "Фолиарт", избра "Добрич - златен сноп от векове" за туристически слоган на град Добрич.

"Златен сноп от векове" обединява поминък и история- двете основни неща характерни за Добрич и Добруджа. "Златен" символизира поминъка, златната реколта, богатството, което се добива. "От векове" е препратка от историята на града и "сноп" е събирателната дума, обединяваща всичко ведно. Както Добрич е центъра на Добруджа, така и снопа е центъра, който обединява пшеничните класове.

Авторът на слогана  се казва Димитър Стоянов Серезлиев от Самоков, роден на 9 октомври 1931 година. Завършил националната художествена академия, специалност плакат. След което работи като редактор на държавно издателство "Наука и изкуство". След това става асистент и доцент в академията. Пенсионира се като профеосор в Националната художествена академия. Той ще получи парична награда в размер на 2000 лева.