Добруджа договори контрола с третия в Б група

Първата проверка на жълто-зелените ще бъде срещу Созопол.

Добруджа договори контрола с третия в Б група

Настъпиха промени в графика за контроли на Добруджа.



Договорена бе проверка с третия във Втора лига Созопол, който е на 3 точки от върха. Мачът ще бъде на 28 януари, като най-вероятно Добруджа ще гостува край морето.

От Лудогорец 2 на два пъти са променяли датата на мача с добричлии, което е довело да отпадане на предвидената контрола между двата отбора. Вместо с дубъла на шампиона, на 1 февруари Добруджа ще играе със Септември (Тервел) в Добрич. Възможно е двата отбора да направят още една контрола преди участието на Добруджа на "Балчик къп 2017". Организаторите на турнира в белия град и Албена вече са информирали старши треньора Радослав Вардаров за програмата на неговия отбор. На старта на "Балчик къп 2017" на 10 февруари Добруджа излиза срещу четвъртия във Втора лига Витоша (Бистрица), 3 дни след това добричлии ще играят с лидера в Б група Етър, а на 16 февруари ще премерят сили с молдовски отбор.

Отпада планираната за 25 февруари проверка с румънския Тулча, тъй като от БФС - Варна обявиха, че тогава ще се играе първият пролетен кръг в Трета Североизточна група. Първият официален мач за годината на Добруджа е домакинство на Доростол.