Обстановката в община Генерал Тошево остава усложнена

Екипи на Община Генерал Тошево, на земеделски производители, както и на фирмата, поддържаща общинската пътна мрежа, продължават работа по най-засегнатите райони. Отворен за движение е републикански път II 29 Добрич – Генерал Тошево – ГКПП Кардам.

Обстановката в община Генерал Тошево остава усложнена

Малката част отворени пътища са проходими при много тежки зимни условия. Все още няма пробив в отсечките Рогозина – Спасово, Сърнено – Преселенци, Василево – Конаре. С верижна техника на Община Генерал Тошево днес са доставени хляб и лекарства в селата, до които все още няма проходими пътища.



Щабът денонощно следи метеорологичната обстановка, приема сигнали и получава информация от дежурните екипи, координара действията по почистване на пътната мрежа и осигуряване на продукти от първа необходимост в откъснатите населени места.

Водоподаването е възстановено, но на отделни места все още има нарушено електрозахранване, по което екипи на Енерго-Про работят.

С заповед на кмета на общината бедственото положение в община Генерал Тошево се удължава с още пет дни, считано от 00.00 часа на 13 януари. Кризисният щаб апелира за спазване на разпоредбите, посочени в заповедта за продължаване на обявеното бедствено положение.