Обстановката в област Добрич тази вечер

Обстановката в област Добрич тази вечер
Екипите на Енерго-Про възстановиха електрозахранването в цялата област. Движението по път II-29 е без ограничения. Контролирано се пропускат само ТИР-ове. Основните пътища в областта са отворени за движение на автомобили до 3.5 т.

По данни на Енерго-Про към 16.00 часа дежурните екипи на електроразпределителното дружество са възстановили електрозахранването във всички населени места на територията на област Добрич, съобщава дежурният в Областния съвет за сигурност. От дружеството информират, че има само две локални аварии, по които се работи.


Отворен за движение без ограничения е път II-29 Варна - Добрич - Генерал Тошево - Кардам, съобщи председателят на щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и Областен управител Детелина Николова. Тя уточни, че по този път ще се извършва контролирано пропускане само на ТИР-ове, пътуващи в посока Варна или обратно.


Отворен за движение на МПС до 12 т. е път I-9 Дуранкулак - Каварна - Балчик - Варна. За всички останали проходими пътища в областта е въведено ограничение за движение на МПС до 3.5 т. Автомобили до 3.5 т. могат да се движат по следните пътни направления - Добрич - Кардам през Генерал Тошево; Добрич - Крушари - Коритен; Крушари - Добрин; Карапелит - Кочмар; Орляк - Силистра; Орляк - Шумен, Честименско - Силистра; Коларци - Тервел и Шабла - Каварна. Отворен за движение е и пътят Добрич - Балчик в двете посоки за автомобили до 3.5 т.


През днешния ден служители на Пожарна безопасност и защита на населението са се отзовали на няколко сигнала за оказване на помощ и съдействие. На територията на община Крушари са помогнали за превеждането на медицински екип до тежко болен от село Полковник Дяково. Оказано е съдействие на линейка за превозване на тежкоболен от Балчик в Добрич. В село Пряспа служителите на ПБЗН са пренесли тежко болен до мединицския екип, оказал му помощ. Служителите са се отзовали и на сигнали, подадени от хора със закъсали автомобили. Съдействие е оказано по пътя Добрич – Дряновец – Коларци, където са закъсали 10 леки автомобила, 2 джипа, 4 микробуса.


От ВиК информират, че без вода са три села в община Добричка – Тянево, Житница, Пчелник, и едно в община Генерал Тошево – Изворово.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+