Обстановката в област Добрич тази сутрин

Обстановката в област Добрич тази сутрин
"През цялата нощ времето бе изключително динамично, като късно през нощта се влоши най-много в североизточната част на областта. Силният снеговалеж и нулевата видимост станаха причина в много участъци през нощта снегопочистването да бъде преустановено. Затова и една голяма част от пътищата остават засега затворени за движение. Въпреки сложната ситуация, със снегопочистващата техника на АПИ се направи необходимото и към 8.00 часа ще бъде отворен за движение пътят Добрич - Варна за движение в двете посоки за МПС до 3.5 т" - информира областният управител Детелина Николова, председател на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия.

Очаква се към 9.30 часа за движение на автомобили до 3.5 т да бъде отворен и пътят Добрич - Карапелит - Алфатар посока Силистра. Към обяд се очаква да бъде почистен и отворен също за движение на МПС до 3.5 т пътят Добрич - Генерал Тошево. Работи се усилено за почистване и отваряне на пътя Добрич - Балчик и по участък от І-9 Дуранкулак - Балчик - Добрич.


"Сериозен проблем, по който се работи с осигуряване на достъп на екипите на "Енерго-Про" е скъсан далекопровод между Генерал Тошево и Спасово, в резултат на което около 10 села са без електрозахранване" - информира Детелина Николова. Освен в община Генерал Тошево, без ток е и село Стефан Караджа в община Добричка.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+