15 снегорина обработват уличната мрежа в град Добрич

Ето какво написа на своята официална фейсбук страница кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов във връзка със зимната обстановка:

15 снегорина обработват уличната мрежа в град Добрич

Служители на ОП „Устойчиви дейности и проекти“ почистват ръчно и с малките ротурни снегорини тротоарите и малките улички в централна градска част. 15 снегорина на почистващата фирма обработват уличната мрежа, като приоритетно се работи по булевардите и основните направления, които поемат пътникопотока. Настилките са почистени, но заснежени, поради непрекъснатия снеговалеж и навявания. Служители на Общината непрекъснато контролират процеса на почистване. Необходимо е личните автомобили да не бъдат паркирани на пътното платно, защото пречат на снегопочистващата фирма.



Домашен социален патронаж доставя храна на абонатите си, като са снабдени със сухи пакети, които да обезпечат нуждите им до понеделник.

Градският транспорт се движи.

Още сутринта са изпразнени контейнерите. Пътят за Варна е затворен и камионите не могат да стигнат до сметището. Към момента няма проблем с препълнени контейнери за смет.