Стартира предоставянето на топъл обяд по проекта „Грижа за по – добър живот“

Община град Добрич съобщава, че от днес 03.01.2017 г. от 11.00 часа до 13,30 часа всеки работен ден започва предоставянето на топъл обяд на одобрените потребители по проекта „Грижа за по-добър живот” договор по Операция тип 3: ”Осигуряване на топъл обяд”, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ – „Осигуряване на топъл обяд- 2016”, по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.

Стартира предоставянето на топъл обяд  по проекта „Грижа за по – добър живот“

Храната ще се приготвя в Домашен социален патронаж и ще се предоставя в определените за целта пунктове: разливна към Клуб на пенсионера на ул. ”Отец Паисий” №82 и Храм ”Света Троица”. Всеки одобрен потребител може да се информира за съответния пункт, в който е разпределен от списъците изнесени пред офиса на проекта Корпус 3 /бивш партиен дом/, етаж 11 и на сайта на община град Добрич.



Договорът по проекта е подписан между Община град Добрич в качеството си на партньорска организация и Агенцията за социална подпомагане чрез Дирекция ”Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция” и е в изпълнение на проект „Грижа за по-добър живот“ по Операция тип 3: ”Осигуряване на топъл обяд”, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-3.002 – „Осигуряване на топъл обяд - 2016”, по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.

Изпълнението на проекта цели:

Допълване, надграждане и разширяване на обхвата на действащата национална програма за подпомагане на обществените трапезарии, както и намаляване на броя на живеещите в бедност лица, чрез подпомагането им с храни с оглед задоволяване на основно материално лишение. Проектът включва и изпълнение на дейности, предвидени в допълнение към разпределението на храна и /или на основно материално подпомагане, с цел намаляване на социалното изключване и/или справяне с извънредни социални ситуации по устойчив начин, изразяващи се в индивидуално /групово консултиране, подкрепа и съдействие, реализирани в отговор на установени конкретни нужди и проблеми на представителите на целевите групи/. Проектът е на стойност 22820,60 лв. и ще подпомогне 110 представители на целевите групи, за периода от месец януари 2017 г. до месец април 2017 г.