Новогодишно приветствие на кмета на Община Генерал Тошево

Новогодишно приветствие на Валентин Димитров - кмет на Община Генерал Тошево

Новогодишно приветствие на кмета на Община Генерал Тошево

Уважаеми съграждани,
Скъпи жители на община Генерал Тошево,

Гледайки към Новата 2017 година ще оставя гръмките слова и послания за други поводи. Знам, че в дните на коледните и новогодишните празници преоткриваме топлината и надеждата, от които всеки има нужда. Вдъхновени от смисъла за ново начало, се стараем да бъдем добри и да искаме най-доброто за хората около нас – нашите семействата, хората, с които работим, приятелите, чиято опора търсим.




Нека с отминаващата 2016 година загърбим онова постоянно чувство на недоверие и несигурност, с което сякаш сме закърмени. Нека се радваме на малките неща. И ако за 2017-та си пожелаем повече усмихнати лица, да се постараем едно от тези лица да е нашето – така ще дадем своя принос за една по-хубава година. Ако вложим и усърдие във всичко, което правим, несъмнено ще пожънем успехи. Но най-добре ще бъде, всеки от нас да посее нещо. Нещо, чиито плодове да очаква в близко или по-далечно бъдеще, нещо, за което да се грижи. Защото само създавайки, ще разберем, че притежаваме сили да променим бъдещето към по-добро.

Твърде лесно е да обикнем нещо вече създадено – творба, красива гледка или човек, но това не може да се сравни с чувството да обикнем това, което ние сами сме създали. Затова нека на прага на 2017 година си дадем сметка какво направихме до тук и какво бихме направили през следващата година. Каква следа ще оставим след нас. Ще бъдем ли с действията си полезни някому? Защото най-хубавото чувство не е чуждото одобрение и висока оценка, а усещането за собствена удовлетвореност от постигнатото, което неминуемо озарява и околните.

Затова, уважаеми жители на общината, бъдете най-вече здрави!

През новата година създавайте, градете, обичайте и жънете гордо богатата реколта на своите сбъднати мечти!

Честита Нова 2017 година!

Валентин Димитров
Кмет на Община Генерал Тошево