Ученици от ПМГ "Иван Вазов" в Добрич зарадваха децата от Центровете за настаняване от семеен тип

В навечерието на един от най-светлите християнски празници ученици от Природо-математическата гимназия в Добрич зарадваха с лакомства и играчки децата от Центровете за настаняване от семеен тип.

Ученици от ПМГ "Иван Вазов" в Добрич зарадваха децата от Центровете за настаняване от семеен тип



Инициативата е на Пресиана и Елица - ученички в 5 клас в ПМГ "Иван Вазов", които в навечерието на този светъл семеен празник решиха да подарят усмивки на децата, лишени от топло семейно огнище и да им покажат, че те не са забравени.
"Решихме да създадем тази инициатива за децата от детските домове и да ги зарадваме, като им купим шоколадчета и подаръци.", споделиха двете ученички.
Средствата за закупуване на лакомствата и играчките са били събрани от учениците и учителите в ПМГ "Иван Вазов" в специално изработена за целта коледна касичка.



Всяко дете получи торбичка с вкусни лакомства, а трите центъра получиха по един общ подарък - джага и два пъзела от по 1000 части.


Децата и служителите от Цетровете за настаняване от семеен тип благодариха на Пресиана, Елица и тяхните съученици за този невероятен жест, пожелаха им да са винаги много щастливи и успешни.